Felavatták a Budapest és Szentendre közötti új kerékpárutat

2020 október 08
Felavatták a Budapest és Szentendre közötti új kerékpárutat

Mintegy 100-an avattuk fel kerékpárral a Budapest és Szentendre között épült kerékpárutat, ami az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal részeként adtak át szeptember közepén. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett „Happy Mass” tekerés az óbudai Fő térről indult, és végig a kijelölt nemzetközi útvonalon haladt, érintve a szentendrei Dera-patakon épült új kerékpáros hidat is, ahol bringát emeltünk.

Budapestieknek közös kibringázást szerveztünk, szentendreiek pedig kezdő bringásoknak szóló Bebiciklizés oktatóprogrammal indultak a városukból Budakalász érintésével. Észak-budai csapatunk is Bebiciklizéssel indította a hideg reggelt a felvonulás előtt. A két városi csapat a városhatáron a Barát-pataknál találkozott, ezután együtt tekertünk ki az új Eurovelo 6 bringaúton Szentendrére.

A felvonuláson részt vett Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is, aki szerint a most átadott szakasz régi adósság volt a kerékpározók felé. „Reméljük, hogy Budapesten belül is megoldódik az Eurovelo szakaszok bevezetése, és a Rajkáig hiányzó 150 kilométer is hamarosan megépül és jó lenne megoldást találni a Szentendrei-szigetre vezető híd ügyében is. Jövő nyárra a pesti oldalon, Budapestet Dunakeszivel összekötő kerékpárút is kész lesz”- fogalmazott a folytatással kapcsolatban.

Kürti Gábor a Magyar Kerékpárosklub elnöke a Budapest határán lévő Barát-pataknál tartott beszédében kiemelte, hogy „most először épült európai kerékpárutakat idéző szélességű út, aminek a budakalászi ártéren vezető szakasza talán a legszebb az országban.” Kiemelte, hogy a Kerékpárosklub nagyon várja a folytatást, amivel kapcsolatban a következő hetekben kezdődnek egyeztetések a fővárossal.

Segíts a civileknek!
Ne legyél közömbös! Ha te is adózol, támogass civil szervezeteket, mert nagy szükségük van ránk, nekünk meg rájuk. Mi a kerékpáros közlekedés fejlődéséért rengeteget dolgozó Magyar Kerékpárosklubot, és az első magyar nonprofit közösségi adót, a Tilos Rádiót ajánljuk. Segíts te is a kedvenc civil szervezeteidnek ajánlással, hadd erősödjenek!
További infók